Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Fiatal Osteológusok Klubja (FOK) 2017.02.11-i továbbképzésének előadásai:Fiatal Osteológusok Klubja (FOK) 2015.11.28-án egynapos, ingyenes, hiánypótló osteológiai alapképzést szervezett.
A képzésen elhangzott előadások:


Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Dokumentumok regisztrált felhasználók számára (nem tag, eü.szakember regisztrációs szinttől kezdődően megtekinthetőek)
Kalcium (és foszfát) anyagcsere szabályozása (Dr. Szekeres László)pdf2016.05.09.
Az osteoporosis fogalma, epidemiologiája, felosztása. Primer osteoporosis (Dr. Somogyi Péter)pdf2016.05.09.
D-vitamin jelentősége. D-hormon és a csont (Dr. Takács István)pdf2016.03.28.
Csontsejtek (Dr. Mészáros Szilvia)pdf2016.01.11.
Osteoporosis gyógyszeres kezelése szempontok. Gyógyszerek hatástani csoportjai. A gyógyszeres terápia monitorozása (Dr. Valkusz Zsuzsanna)pdf2016.01.11.
Az involutiós osteoporosis patogenezise, rizikófaktorai, tünettana, kivizsgálási algoritmusa (Dr. Hontvári Lívia)pdf2016.01.11.
Csontanyagcsere, csontszerkezet (Dr. Mester Ádám)pdf2016.01.11.
Csontok építőelemei, mikro-architektura, csontképzés (Dr. Csupor Emőke)pdf2016.01.11.
Csontanyagcsere laboratóriumi diagnosztikája (Dr. Bhattoa Harjit Pal)pdf2016.01.11.
Hyperparathyreosis és Paget-kór (Dr.. Donáth Judit)pdf2016.01.11.

Beszámoló a Fiatal Osteológusok Klubjának alakuló üléséről


Kedves Kollégák!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy az éves MOOT Kongresszus keretében, 2015. május 30-án délelőtt 10.00-kor a Fiatal Osteológusok Klubja (FOK) megtartotta első, alakuló összejövetelét a MOOT Elnöksége és érdeklődő kongresszusi hallgatóság körében. A kezdeményezés tükrözi a Vezetőség abbéli szándékát, hogy fiatal kollégák az eddiginél nagyobb számban csatlakozzanak az osteológiai munkához, a MOOT tagságához.

Szervező társaimmal együtt (Benkő Ágota és Ifi Judit Hévíz, valamint Gomez Izabella az ORFI "színeiben" - a kör még bővülni fog!) megbeszéltük az elnökséggel és a hallgatósággal a ránk váró nem könnyű feladatot, a rövid és a hosszabb távú terveket.

Ezek között a reumatológus, ortopéd-traumatológus, háziorvos, belgyógyász, nőgyógyász, rehabilitátor rezidensek, fiatal szakorvosok, továbbá fiatal gyógytornászok és szakasszisztensek "toborzása", megkeresése, a kapcsolatfelvétel és az érdeklődők mozgósítása szerepel. Ebben nagy segítséget ígért a MOOT informatikai szolgáltatója, az IntelliMed Kft is.

Az Elnökséggel egyetértésben elhangzott, hogy a fiatalabb orvosgeneráció osteológiai irányú alap- és postgraduális képzése egyaránt még eléggé szűkre szabott, ebben is igyekszünk elmozdulást elérni.

Ennek érdekében az osteológia vezető szakemberei segítségével 2015 őszére egy alapozó osteológiai képzést szervezünk 40 év alatti fiatal orvosoknak, (rezidens, szakorvosjelölt, szakorvos), érdeklődő orvostanhallgatóknak, gyógytornászoknak, szakdolgozóknak Budapesten, melynek előkészítő munkálatai immár el is kezdődtek. A pontos időpont, a program és a helyszín körvonalazódni látszik, a pontos információkat természetesen e felületen is közzé tesszük.

Nagy öröm számunkra ez a kezdeményezés, ígérem, mindent megteszünk annak érdekében, hogy az információk mindenkihez eljussanak és a fiatal generáció is az eddiginél nagyobb arányban vegyen részt a hazai osteológiai életben.Elérhetőség: fok@moot.hu

Dr. Hontvári Lívia
Vezetőségi Tag, a FOK Szervezője

Dr. Szekeres László
a MOOT Elnöke

Legfrissebb kongresszusok
  • MRE Vándorgyűlés

    2024.09.19. 8230 Balatonfüred, Huray u. 3., Balatonfüred Kongresszusi Központ

    ...